Nationale staking Hongkong: ook vluchten geannuleerd - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Nationale staking Hongkong: ook vluchten geannuleerd

Door: | 5 augustus, 2019

Demonstranten in Hongkong hebben maandagochtend een nationale staking aangekondigd. Veel bussen en metro’s rijden niet, wegen zijn geblokkeerd en volgens media zijn er vanwege acties op de luchthaven meer dan honderd vluchten geannuleerd.

Er is al enkele weken sprake van onrust in Hongkong. In grote delen van de stad wordt gestaakt. Maar volgens binnenlandse en buitenlandse media is maandag de grootste protestdag tot nu toe.
Niet alleen op de luchthaven zijn er stakingen, ook personeel van ov-bedrijven staken mee. De protesten begonnen uit onvrede over een wetsvoorstel dat uitlevering aan China mogelijk maakt, maar richten zich inmiddels ook op leider Carrie Lam en de politie.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft sinds 29 juli een gewijzigd reisadvies voor Hongkong, dat nog steeds geldig is. De website vermeld: er vinden regelmatig (vreedzame) demonstraties plaats. Sommige demonstraties kunnen gewelddadig eindigen. Wees alert. Vermijd samenscholingen en mogelijke confrontaties van de demonstranten en de politie. Blijf via de lokale media op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Volg de instructies op van de lokale autoriteiten.

(Visited 116 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel