Na onduidelijkheid: toch negatieve coronatest nodig voor Sardinië - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Na onduidelijkheid: toch negatieve coronatest nodig voor Sardinië

Door: | 14 september, 2020

Er was maandag onduidelijkheid over de verplichte negatieve coronatest voor het Italiaanse eiland Sardinië, die bezoekers vanaf heden moeten kunnen tonen. Het Italiaans Verkeersbureau in Amsterdam bracht uitkomst: bezoekers moeten inderdaad een gezondheidsverklaring overleggen met een negatief Covid-19 testresultaat.

Veel internationale media, waaronder het gerenommeerde Duitse persbureau dpa, wisten afgelopen weekend te melden dat bezoekers van Sardinië met ingang van maandag een negatieve coronatest moeten kunnen tonen, die niet ouder is dan 48 uur.

Corendon meldde aanvankelijk op zijn website dat deze berichten niet klopten. ‘U kunt zich vrijwillig laten testen bij vertrek vanuit Nederland maar dit is niet verplicht.’

TUI Nederland besloot op basis van informatie vanuit Italië passagiers die maandag naar Sardinië zouden gaan, om te boeken naar andere bestemmingen. Later op de maandag kwamen er gemengde berichten uit Italië. De verplichting zou alleen gelden voor reizigers vanuit bepaalde landen.

Uiteindelijk werd een link gepresenteerd naar een Engelstalig registratieformulier van de regio Sardinië. Hierin wordt zwart op wit geschreven dat reizigers bij aankomst een negatief testresultaat moeten kunnen overleggen.
Het Italiaanse Verkeersbureau in Amsterdam (Enit) heeft dat inmiddels aan TravMagazine bevestigd.

Er zijn twee varianten. Wie Sardinië bezoekt, moet zich in Nederland binnen 48 uur voor vertrek laten testen en bij aankomst een gezondheidsverklaring kunnen tonen met een negatief Covid-19 testresultaat.
Variant twee is binnen 48 uur na aankomst op Sardinië een test laten doen.

De kosten voor het testen worden terugbetaald door de regio Sardinië, na overlegging van de benodigde papieren. Hoe dat verder gaat, wordt binnenkort gepubliceerd op deze website.

Deel dit artikel