Muntceremonie voor milieuvriendelijke MSC World Europa - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Muntceremonie voor milieuvriendelijke MSC World Europa

Door: | 30 juni, 2020

Op de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire in Frankrijk heeft maandag de maritieme muntceremonietraditie plaatsgevonden voor het eerste LNG aangedreven schip van MSC Cruises: de MSC World Europa.

Het schip komt in 2022 in de vaart en is dan een van de meest technologisch en ecologisch geavanceerde LNG-aangedreven cruiseschepen in haar klasse, zegt MSC.

Het traditionele ritueel werd uitgevoerd door Zoë Vago, dochter van Alexa Aponte-Vago en Pierfrancesco Vago, topman van MSC Cruises, samen met Aurore Bezard van scheepswerf Chantiers de I’Atlantique.

Bij het traditionele ritueel worden munten onder de kiel van het schip aangebracht om zegen en geluk te brengen en een goede vaart voor het schip op zee.

‘MSC World Europa is een verder bewijs van ons streven naar milieubeheer, aangezien we de CO2-uitstoot nog verder willen verminderen dan bij veel andere bestaande cruiseschepen die worden aangedreven door LNG’, zegt topman Pierfrancesco Vago.
LNG wordt momenteel beschouwd als de meest milieuvriendelijke brandstof in de cruisesector.

Het volgende vlaggenschip van MSC Cruises, de MSC Virtuosa, wordt momenteel gebouwd in Saint-Nazaire en komt volgend jaar in de vaart.

MSC heeft nog opdrachten bij Chantiers de l’Atlantique voor twee extra LNG-aangedreven schepen, één voor een MSC World-klasse schip en één voor een Meraviglia-scheepsklasse.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.