Ministerie: coronatest Corendon voor vakantie Turkije geen alternatief voor quarantaine - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Ministerie: coronatest Corendon voor vakantie Turkije geen alternatief voor quarantaine

Door: | 26 juni, 2020

Nederlandse reizigers die ondanks het oranje reisadvies vanaf 10 juli met Corendon naar Turkije op vakantie gaan, moeten na thuiskomst gewoon twee weken in quarantaine, zegt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De coronatest die Corendon aanbiedt, geldt volgens het ministerie niet als een vervangend alternatief.

Corendon maakte vrijdag bekend vanaf 10 juli vakantievluchten naar diverse plaatsen in Turkije uit te zullen voeren, ondanks het oranje reisadvies. Zolang er sprake is van een oranje reisadvies, moeten Nederlanders die terugkeren uit Turkije twee weken in thuisquarantaine. Om dit te vermijden, biedt Corendon haar klanten de mogelijkheid om een dag voor vertrek uit Turkije of direct na de terugvlucht een gratis corona pcr-test te ondergaan. Als het virus niet wordt aangetroffen, is thuisquarantaine volgens Corendon niet nodig.

Maar of reizigers wel of niet in quarantaine moeten gaan, daar gaat Corendon niet over, meldt het ministerie aan NU.nl. De testen van Corendon bieden volgens het ministerie slechts schijnveiligheid. ‘Testen is een momentopname, een negatieve uitslag betekent dus niet dat je drie dagen later niet alsnog besmet bent.’ Niet alleen reizigers uit Turkije moeten bij terugkomst twee weken uit voorzorg in quarantaine. Deze maatregel geldt ook voor reizigers uit andere landen met een groot risico.

Verantwoordelijkheid 
Steven van der Heijden, CEO van Corendon, laat in een reactie aan TravMagazine weten dat het ook deels de verantwoordelijkheid is van de reiziger zelf. ‘Het ministerie vindt het niet zo leuk dat we dit doen. Maar als je een test afneemt bij terugkomst of vlak voor vertrek uit Turkije, dan is de kans dat mensen besmet zijn heel erg klein. De test geeft heel veel veiligheid en die minieme kans is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf. Wij wijzen de reiziger op alle consequenties, de verzekeringstechnische aspecten, thuisquarantaine en noem maar op, we bieden ze zelfs een gratis test aan. En onder de huidige omstandigheden kunnen reizigers gratis annuleren. Veel meer kunnen we niet doen.’

Van der Heijden zegt ook dat er grootschalig met twee maten wordt gemeten: ‘Momenteel komen er tientallen vluchten Nederland binnen vanuit allerlei landen all over the world, zonder dat bij deze reizen wordt gewezen op de verplichting om in thuisquarantaine te gaan. Dus er wordt grootschalig met twee maten gemeten.’

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.