TravMagazine

Minister De Jonge: volgende week meer duidelijk over zomervakantie

Rotterdam, 22 maart 2018. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport . FOTO MARTIJN BEEKMAN / MINISTERIE VAN VWS

Deel dit artikel

Het kabinet geeft volgende week meer duidelijkheid over het reisadvies voor deze zomer. Dat heeft demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) maandag laten weten na overleg over de coronamaatregelen.

Het kabinet wilde aanvankelijk maandag 3 mei op een persconferentie meer vertellen over de reismogelijkheden voor deze zomer, samen met andere versoepelingen.
De persconferentie is echter verschoven omdat de besmettingscijfers en ziekenhuisopnamen in Nederland nog te hoog zijn, zoals TravMagazine zaterdag al meldde.
De persconferentie staat nu gepland voor dinsdag 11 mei.
In het weekend eraan voorafgaand overlegt het kabinet in het Catshuis.

Op dit moment geldt vanuit Nederland voor de hele wereld een oranje reisadvies, waardoor alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Dat reisadvies geldt tot zeker 15 mei. Het zou de bedoeling zijn vanaf half mei een meer gedifferentieerd reisbeleid te hanteren, waarbij versoepelingen gelden voor bepaalde landen of regio’s en dus niet meer de hele wereld over één kam wordt geschoren.

Nederlanders die deze zomer in het buitenland willen gaan kamperen, kunnen volgens De Jonge alvast op allerlei sites kijken, maar doen er volgens hem goed aan voor zekerheid nog een week te wachten met boeken. (Foto ministerie VWS).


Deel dit artikel
Exit mobile version