Marcel de Nooijer (Transavia): ‘Hoop op herstel in 2023 of 2024’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Marcel de Nooijer (Transavia): ‘Hoop op herstel in 2023 of 2024’

Door: | 19 oktober, 2020

Transavia-topman Marcel de Nooijer verwacht niet dat er gedwongen ontslagen zullen vallen, maar zegt dat de diepte van de crisis zich moeilijk laat raden. ‘Ik hoop op herstel in 2023 of 2024, maar ik ben al vaker te optimistisch geweest in mijn voorspellingen.’

Dat zegt hij in een interview met het FD.

Transavia hoopte dit jaar door de omzetgrens van 1 miljard euro te breken, maar door de coronacrisis kon het groeiscenario snel overboord.

Transavia vliegt momenteel op 35 procent van de capaciteit. Doordat steeds meer landen op code oranje staan, vallen steeds meer bestemmingen af.
‘We vliegen nog wel op een traditionele topbestemming als Spanje, maar het aantal vluchten is drastisch gekrompen. Nummer één bestemming is nu Portugal/Faro en daarna volgt Italië.’

De Nooijer reageert op de vraag waarom Transavia nu ook pakketreizen gaat aanbieden. Concurrenten zeggen dat de airline staatssteun geniet en zij niet, aldus de krant, die vraagt of die kritiek terecht is.

‘Die kritiek is opmerkelijk’, zegt De Nooijer. ‘We waren het namelijk al veel langer van plan, maar door corona kwam het er niet van. Er zit veel dynamiek in de markt voor pakketreizen. Booking is ermee bezig, Google, Expedia. Het is goed om ervaring op te doen. Vergeet niet, het steunpakket van de overheid is een lening die we wel moeten terugbetalen. Daar moeten we geld voor verdienen. Het aanbieden van pakketreizen is een middel daartoe. Maar we blijven ook een betrouwbare partner voor de reisagenten. We gaan de klant echt geen andere ticketprijs rekenen als het om onze pakketreis gaat.´ (Foto Transavia)

Deel dit artikel