'Maatregelen niet goed voor groepsreizen, beter nieuws voor ZRA’s’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

‘Maatregelen niet goed voor groepsreizen, beter nieuws voor ZRA’s’

Door: | 29 september, 2020

De aanvullende coronamaatregelen die het kabinet maandagavond heeft aangekondigd, zijn niet goed voor bedrijven die groepsreizen aanbieden. Voor ZRA’s pakken de maatregelen beter uit.

Dat zegt de ANVR in een reactie op de verscherpte aanpak die minister-president Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) maandagavond presenteerden.

Eén van die maatregelen heeft invloed op groepsreizen georganiseerd door ANVR-leden, binnen Nederland en naar het buitenland. Meer specifiek gaat het dan om de beperking van groepen tot maximaal 30 of 40 personen.

‘De beperking dat groepen niet groter mogen zijn dan 30 personen binnen of 40 personen buiten, maakt dat groepsreizen die worden uitgevoerd binnen Nederland alleen kan in groepen die dat aantal niet te boven gaan. Dat geldt in principe ook voor groepsreizen naar het buitenland, als die tenminste beginnen binnen Nederland en/of als de lokale overheden ook vergelijkbare eisen stellen’, zegt Frank Radstake van de ANVR.

Positief is dat de vermogenstoets in de TOZO-regeling (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) lijkt te worden uitgesteld, zegt de ANVR.
‘Fijn, en terecht voor ZRA’s is wel dat premier Rutte heeft gemeld dat de vermogenstoets voor zelfstandigen, die aangekondigd is voor de volgende fase generieke steunmaatregelen,  gaat worden uitgesteld. Dat was ook een onzalige maatregel. Wat ons betreft, komt er hierbij van uitstel ook afstel.’

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.