Lufthansa: dieprode cijfers; 22.000 banen weg - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Lufthansa: dieprode cijfers; 22.000 banen weg

Door: | 6 augustus, 2020

Lufthansa heeft in het afgelopen kwartaal anderhalf miljard euro verlies geleden. In hetzelfde kwartaal vorig jaar maakte het vliegconcern nog 226 miljoen euro winst.

Dat heeft de Duitse airline donderdag bekendgemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Topman Carsten Spohr kondigde drastische maatregelen aan. Bij het grootste vliegconcern van Europa moeten 22.000 banen geschrapt worden.

Dat komt neer op één op de zes van de banen. Ook worden 100 vliegtuigen uit de vloot verkocht. Dat melden de NOS en het Duitse persbureau dpa.

Volgens CEO Spohr zal het nog even duren voordat Lufthansa weer winst maakt. Hij verwacht dat het concern pas in 2024 weer op het niveau van 2019 zit. Vooral bij de lange afstandsvluchten zal het herstel nog even op zich laten wachten.

Sinds de meeste toestellen aan de grond moesten blijven, heeft het luchtvaartbedrijf al veel gedaan om kosten te besparen. Zo heeft Lufthansa verkorte werktijden ingevoerd waardoor het minder loon hoefde te betalen. Enkele duizenden banen zijn geschrapt.

Bij elkaar wist het concern in drie maanden tijd de kosten met 59 procent te reduceren. Daarnaast ontving de vliegmaatschappij, net als zijn grote concurrenten in Europa, waaronder Air France-KLM, miljarden aan overheidssteun, voor een groot deel in de vorm van leningen.

Dat was allemaal niet genoeg om het bedrijf in bestaande vorm te redden. Lufthansa vervoerde slechts 4 procent van het aantal passagiers van vorig jaar. Van de vluchten die nog gingen, bleef bijna de helft leeg. (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel