Lichtpuntje: Thomas Cook Scandinavië hervat vluchten - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Lichtpuntje: Thomas Cook Scandinavië hervat vluchten

Door: | 24 september, 2019

Ondanks het faillissement van het Britse moederconcern Thomas Cook Plc heeft de Scandinavische tak van Thomas Cook de vluchten dinsdag weer hervat.

Thomas Cook-dochter Ving in Noorwegen en Zweden liet dinsdagochtend op zijn website weten dat er op dinsdag weer zou worden gevlogen. Ook de andere Scandinavische labels van Thomas Cook Group, waaronder Tjaereborg (Finland), Globetrotter (Zweden) en Spies (Denemarken) hebben dinsdag hun werkzaamheden weer hervat.

Op maandag, na het bekend worden van het faillissement van het Britse moederbedrijf, werden alle 31 voor die dag geplande vluchten in Scandinavië geannuleerd.

De labels kunnen doorgaan omdat ze onafhankelijke en winstgevende onderdelen van de groep zijn. De Scandinavische tak beschikt over eigen hotels en agentschappen. ‘We kunnen blijven werken met de hulp van onze banken en crediteuren’, zegt Magnus Wikner, CEO van Thomas Cook Northern Europe tegen het Duitse persbureau dpa.

Klanten in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden zouden weer van en naar hun bestemmingen kunnen vliegen. ‘Ik kan niets garanderen, maar we werken er hard aan’, stelde Wikner eerder tegen de Zweedse publieke omroep.

Inmiddels zijn dinsdag de eerste toestellen van Thomas Cook vertrokken van Helsinki naar Tenerife en van Göteborg naar Palma de Mallorca.

In Scandinavië zijn naar verhouding weinig touroperators actief, met TUI en Kuoni als belangrijkste spelers naast Thomas Cook.

De gesprekken over een doorstart van de Nederlandse tak zijn nog in volle gang, zegt Thomas Cook-woordvoerder Hanita van der Meer tegen Nu.nl. ‘De hoop is nog nergens opgegeven,’ zegt ze, ook verwijzend naar de gesprekken die in andere landen nog gaande zijn.

Deel dit artikel