KLM en Transavia houden Air France op de been - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

KLM en Transavia houden Air France op de been

Door: | 8 augustus, 2016

Transavia en KLM zorgen ervoor dat Air France-KLM deze zomer meer passagiers vervoert en geld verdient. Dat blijkt uit vervoerscijfers over de maand juli.

De schade als gevolg van de staking bij het cabinepersoneel van Air France werd opgevangen door een forse groei van het aantal passagiers bij Transavia en KLM. De hele groep vervoerde in juli 9,16 miljoen passagiers. Dat is 2,9 procent meer dan in juli vorig jaar.
Vooral Transavia zag het aantal passagiers fors stijgen. In juli werden ruim 1,63 miljoen passagiers vervoerd, 23 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. KLM vervoerde 2,9 miljoen passagiers, een plus van 6 procent.
Transavia is inmiddels goed voor 18 procent van alle passagiers van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie. Opgeteld zijn KLM en Transavia nu bijna net zo groot als Air France als het gaat om het aantal passagiers.

Bij Air France daalde het aantal passagiers in juli juist met 4,4 procent, naar 4,64 miljoen. De staking door het cabinepersoneel bij Air France, eind juli en begin augustus, kostte in de drukke zomermaand passagiers en geld. Air France-KLM schat dat de schade als gevolg van de acties op 90 miljoen euro uitkomt.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel