Klassiek toestel voor Aviodrome crasht in Zuid-Afrika - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Klassiek toestel voor Aviodrome crasht in Zuid-Afrika

Door: | 11 juli, 2018

Bij een vliegtuigcrash bij Pretoria (Zuid-Afrika) is dinsdag een dode gevallen. Circa twintig mensen raakten gewond. Het gaat om een Convair, een klassiek toestel uit de jaren vijftig dat binnenkort naar het Aviodrome in Nederland zou komen. Aan boord waren negen mensen, onder wie drie Nederlanders.

Het vliegtuig is neergestort bij de luchthaven van Wonderboom, ten noorden van Pretoria. Volgens een woordvoerder van het Aviodrome zaten drie Nederlandse werknemers in het toestel. Zij raakten lichtgewond en werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht.. De piloten kwamen uit Australië. Daarnaast zaten er Zuid-Afrikaanse technici in het vliegtuig.
Aviodrome zegt in een reactie ‘ontzettend geschrokken’ te zijn. De Convair stortte neer tijdens een testvlucht. Het gaat om een Convair C340, een tweemotorig toestel met klassieke stermotoren. Het toestel was gespoten in de kleuren van Martin’s Air Charter, de eerdere naam van Martinair. Ook de KLM heeft dit type toestel in het verleden in gebruik gehad.

De gecrashte Convair C340 uit 1954 was door Rovos Rail, de Zuid-Afrikaanse eigenaar, geschonken aan Aviodrome. Na de nodige technische werkzaamheden zou het historische toestel deze zomer dwars door Afrika en Europa vliegen naar haar nieuwe thuisbasis op Lelystad Airport.

Foto: een archieffoto van de Convair (Foto: Aviodrome).

(Visited 176 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel