Katastrophenalarm: noodtoestand in vijf Duitse regio's - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Katastrophenalarm: noodtoestand in vijf Duitse regio’s

Door: | 11 januari, 2019

Het winterweer in de Alpen neemt extreme vormen in. Vanwege aanhoudende problemen met de overvloedige sneeuw hebben de autoriteiten in de Duitse regio Garmisch-Partenkirchen  vrijdag het ‘Katastrophenalarm’ afgekondigd. Het aantal regio’s waar deze noodtoestand geldt, stijgt daarmee naar vijf. Dit meldt nu.nl.

De andere vier regio’s waar de noodtoestand geldt, zijn Garmisch-Partenkirchen om Miesbach, Bad Tölz-Wolfratshausen, Traunstein en een deel van Berchtesgadener Land. In het zuiden van Duitsland zijn ruim driehonderd soldaten ingezet om sneeuw van daken te halen en ingesneeuwde bewoners te helpen. Hulpdiensten zijn met meer dan duizend mensen bezig om de sneeuw op te ruimen.

Het regionale treinverkeer ondervindt grote hinder van de sneeuw en op de luchthaven van München zijn vanwege het winterse weer negentig vluchten geschrapt.

Nu.nl meldt dat in het Alpengebied zeker twaalf mensen zijn omgekomen door de sneeuwchaos. In delen van het Alpengebied werd de lawinewaarschuwing donderdag verhoogd naar het vijfde en hoogste niveau.

(Visited 433 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel