Italiaanse regering biedt opnieuw financiële steun Alitalia - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Italiaanse regering biedt opnieuw financiële steun Alitalia

Door: | 18 oktober, 2019

Het noodlijdende Alitalia wordt mogelijk gered doordat Lufthansa een aandeel in het bedrijf wil nemen. Ook gaat de Italiaanse regering akkoord met een overbruggingskrediet van 350 miljoen euro, om Alitalia in de lucht te houden.

Alitalia is sinds mei 2017 insolvent en kon actief blijven dankzij financiële steun van de Italiaanse overheid. Volgens de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore gaat de regering akkoord met een nieuwe lening ter waarde van 350 miljoen euro.

De Italiaanse staatsspoorwegmaatschappij Ferrovie dello Stato werd met het Amerikaanse Delta Airlines genoemd als mogelijke redders, samen met  snelwegbedrijf Atlantia. Het Duitse Lufthansa had al eerder aangekondigd belangstelling te hebben voor een overname, maar alleen als er flink gesneden kan worden in het 11.600 medewerkers tellende personeelsbestand.

Nu komt Lufthansa met het aanbod om niet alleen een aandeel in het bedrijf te nemen, maar ook om een commercieel partnerschap aan te gaan. Wel zou Alitalia de bedrijfsvoering moeten herstructureren, stelt NU.nl. Mocht Lufthansa inderdaad de redding op zich nemen, dan lijkt het erop dat Delta niet langer steun wil bieden.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel