Hotelbeds blijft verlies lijden - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Hotelbeds blijft verlies lijden

Door: | 3 mei, 2019

Hotelbeds Group noteert over het fiscale jaar 2018 82 miljoen euro verlies. Een jaar eerder was dat het dubbele: 170 miljoen in 2017. In twee jaar tijd bedroeg het totale verlies van de beddenbank 252 miljoen euro. Dat meldt het Spaanse medium Preferente.

In 2018 behaalde Hotelbeds een bedrijfsresultaat van 45 miljoen euro, maar de financiële kosten van 184 miljoen euro leiden uiteindelijk tot een gat in de winst en een verlies van 82 miljoen euro. Het verlies heeft te maken met de veel lagere operationele winst ten opzichte van de recente leningen die aan zijn gegaan om de beddenbank verder te laten groeien.

Investeerders als het durfkapitaalfonds Cinven en het Canadese pensioenfonds CPPIB eisen betere resultaten van het management, vooral vanwege de grote investeringen. Sommige overnames, van GTA en Tourico, werden aangekondigd als een bron van voordelen dankzij hun dominantie binnen de markt en de toename van synergiën, maar deze investeringen leiden tot op heden niet tot de beoogde bedrijfsresultaten.

(Visited 410 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel