HAL verandert naam nieuw schip in Rotterdam - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

HAL verandert naam nieuw schip in Rotterdam

Door: | 30 juli, 2020

Holland America Line verandert de naam van haar nieuwe schip Ryndam naar Rotterdam. Het schip wordt hiermee het nieuwe vlaggenschip van de vloot. Dit gebeurt nadat HAL eerder in juli aankondigde dat de bestaande Rotterdam samen met drie andere schepen uit de vloot wordt verkocht.

Met de naamswijziging behoudt Holland America Line de roemruchte naam Rotterdam in de vloot. Rotterdam is de plaats waar Holland America Line bijna 150 jaar geleden werd opgericht en waar nu nog steeds het Europese hoofdkantoor in gevestigd, recht tegenover de cruiseterminal aan de Wilhelminakade.
De Rotterdam, het zevende schip dat de historische naam draagt, wordt opnieuw het vlaggenschip van HAL.

De Rotterdam wordt afgeleverd op 30 juli 2021, precies over één jaar. Vanwege de wereldwijde gezondheidssituatie is de levering iets vertraagd ten opzichte van de oorspronkelijk geplande levering in mei 2021.

De Rotterdam gaat vanaf 22 augustus 2021 vanuit Amsterdam cruises maken naar Noord-Europa en de Oostzee.
Het schip begint op 1 augustus met de zevendaagse Premiere Voyage van Triëst (Italië) naar Civitavecchia (Rome). Daarna vaart het schip op 8 augustus vanuit Civitavecchia op een 14-daagse cruise door de westelijke Middellandse Zee en vervolgens verder naar Amsterdam.

Van 22 augustus tot 10 oktober maakt het schip vanuit Amsterdam drie zevendaagse routes naar Noorwegen, één 14-daagse route naar de Oostzee en één 14-daagse route naar Noorwegen, IJsland en de Britse eilanden.
Daarna gaat het schip op een trans-Atlantische cruise van 14 dagen van Amsterdam naar Fort Lauderdale, Florida.

Twee schepen
In Amsterdam komt de Rotterdam een ander schip van HAL tegen: de Nieuw Statendam. De Nieuw Statendam begint op 2 mei met cruises vanuit Amsterdam en zal tot 3 september vanuit Amsterdam varen. Dat betekent dat de schepen een korte periode overlappen en samen aan de kade van de cruiseterminal Amsterdam zullen liggen.

‘Ik ben heel erg blij dat de Ryndam wordt omgedoopt naar Rotterdam, want die naam hoort bij onze rederij’, zegt Nico Bleichrodt, Vice President International Sales van HAL, tegen TravMagazine. ‘En uiteraard ben ik blij dat de Rotterdam meteen volgend jaar zomer vanuit Nederland gaat varen. De Rotterdam en Nieuw Statendam zijn samen goed voor 48.000 bedden voor de lokale markt. Dat is een goed vooruitzicht en een hoopvol teken in deze tijden.’
Ter vergelijking: voor 2020 had HAL vanuit Nederland 60.000 bedden gepland.

Goede start
Volgens Bleichrodt paste de verkoop van de Amsterdam, Maasdam, Veendam en oude Rotterdam, die HAL begin juli aankondigde, in het plan van Holland America Line om bij de komst van ieder nieuw schip in de vloot twee andere schepen van de hand te doen. Door corona is dat wat versneld. De Amsterdam en oude Rotterdam zijn verkocht aan rederij Fred. Olsen. De koper van de andere twee schepen is niet bekend.

Bleichrodt hoopt er met twee schepen vanuit Amsterdam een goede zomer 2021 van te kunnen maken. ‘We merken dat er weer vraag is naar cruises. Er zijn mensen die al meteen meerdere cruises willen boeken omdat ze bang zijn dat het met het inwisselen van vouchers snel vol zal zitten. Het is natuurlijk te vroeg om wat te kunnen zeggen, maar met twee schepen vanuit Nederland kunnen we volgend jaar goed van start.’

Foto: de Rotterdam, het zevende schip in de vloot van HAL dat deze naam draagt. (Foto Holland America Line)

Deel dit artikel