TravMagazine

Frank Oostdam (ANVR) houdt goede hoop voor 15 mei

Deel dit artikel

ANVR-voorman Frank Oostdam heeft goede hoop dat het uitstel van de tweede serie versoepelingen en het verschuiven van de persconferentie van het kabinet geen gevolgen heeft voor het voornemen het generieke negatieve reisadvies af te schaffen.

Zaterdag werd bekend dat de tweede ronde van de versoepelingen een week worden doorgeschoven. Het kabinet volgt daarmee het advies van het Outbreak Management Team (OMT) dat stelt dat de huidige coronacijfers nog te hoog zijn.
Op 11 mei zou een aantal versoepelingen ingaan, zoals voor pretparken en sportscholen, maar die worden nu waarschijnlijk doorgeschoven naar 18 mei.
De persconferentie van aanstaande maandag (3 mei), waarop ook meer zou worden verteld over versoepelingen voor de reissector en wanneer de Nederlander weer op vakantie kan, wordt daarom ook een ruime week doorgeschoven, mogelijk naar dinsdag 11 mei.

Oostdam, die zaterdag op Schiphol aanwezig was bij het vertrek van de tweede testreis van TUI en Corendon, is teleurgesteld, ook al heeft hij begrip vanwege het hoge aantal besmettingen.

‘Ik verwacht en ik heb goede hoop dat deze verschuiving niet betekent dat het voornemen om het generieke reisadvies af te schaffen en de landen weer individueel te gaan beoordelen niet in het gedrang komt. Ik verwacht dat dit nog steeds 15 mei wordt.’


Deel dit artikel
Exit mobile version