FlixTrain breidt uit in Europa - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

FlixTrain breidt uit in Europa

Door: | 7 november, 2019

FlixTrain heeft aanvragen ingediend om nieuwe treinverbindingen aan te bieden in Zweden en Duitsland en verkent mogelijkheden in Frankrijk en België.  breidt in 2020 uit in Duitsland en lanceert treinverbindingen in Zweden. Ook in Frankrijk en België heeft FlixTrain begin dit jaar plannen voor treinverbindingen ingediend, die momenteel worden getoetst.

Twee jaar na de lancering in Duitsland staat de introductie van de eerste FlixTrains buiten Duitsland, in Zweden, op de planning. Vanaf 2020 zullen er groene treinen rijden op de routes Stockholm – Malmö en Stockholm – Göteborg. ‘We zien een grote en groeiende vraag naar treindiensten in Zweden. FlixTrain wordt het meest betaalbare treinalternatief in de markt, dat niet ten koste gaat van de kwaliteit en het comfort en dat ondertussen een belangrijke bijdrage levert aan de overgang naar duurzaam vervoer’, aldus Peter Ahlgren, Managing Director van FlixBus Zweden.

In het voorjaar van 2019 onthulde FlixTrain zijn voorlopige plannen voor de Franse treinmarkt. De nationale regelgevende instantie, ARAFER, heeft de partijen die geïnteresseerd zijn in toegang tot de in 2021 geliberaliseerde treinmarkt, gevraagd hun plannen 18 maanden voor de start van de exploitatie te delen. Op verzoek voert ARAFER nu ‘economische evenwichtstoetsen’ uit op geselecteerde trajecten. Een van deze verbindingen loopt van Parijs naar Brussel. FlixTrain zal de mogelijkheden op de Franse markt in 2020 evalueren, wanneer de officiële aanvraag ingediend moet worden.

‘Deze liberalisering is voor ons een unieke kans om het succes van FlixBus in Frankrijk uit te breiden naar treinverbindingen. We kijken er erg naar uit om onze portefeuille in Frankrijk te vergroten’, aldus Yvan Lefranc-Morin, Managing Director van FlixBus Frankrijk.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel