Finland opent grenzen voor Nederlandse toeristen op 13 juli - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Finland opent grenzen voor Nederlandse toeristen op 13 juli

Door: | 9 juli, 2020

Finland opent op 13 juli zijn grenzen voor toeristen uit Nederland en België. Voor bezoekers uit de buurlanden Zweden en Rusland blijven de grenzen nog gesloten.

Dat heeft het Fins verkeersbureau laten weten.
Ook in Finland gelden coronamaatregelen als het houden van afstand en veelvuldig wassen van handen. Het is niet verplicht om buiten mondmaskers te dragen, zoals in openbaar vervoer of openbare ruimten. Wel adviseren Finse luchthavens om mondmaskers te dragen.

In restaurants wordt contactloos betalen aangeraden, iets wat in Finland toch al veel wordt gedaan. Restaurants, café en bars moeten hun klanten een zitplaats aanbieden. Ook hier gelden de gebruikelijke hygiënemaatregelen.

Ook toeristen uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië mogen vanaf volgende week Finland weer in. De Finse regering kijkt hierbij naar landen met een vergelijkbaar lage infectiegraad met het coronavirus.

Naast Zweden en Rusland blijven de Finse grenzen nog gesloten voor inwoners van EU-landen als Portugal, Spanje en Frankrijk, meldt Deutschlandfunk.de.

Het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken staat nog op oranje, maar Finland staat op de lijst van landen waar vakantie mogelijk is zodra de grens opengaat. (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel