Finland beperkt opnieuw de toegang voor toeristen uit Nederland - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Finland beperkt opnieuw de toegang voor toeristen uit Nederland

Door: | 7 augustus, 2020

Finland gaat vanaf maandag 10 augustus opnieuw de toegang voor reizigers uit Nederland, België en Andorra beperken.

De reden is het stijgende aantal coronagevallen in de betreffende landen. Cruciaal voor de Finnen is dat er in twee weken tijd minder dan acht nieuwe coronagevallen per 100.000 inwoners in het betreffende land zijn geregistreerd.

Volgens cijfers van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) is deze waarde momenteel 11,1 in Duitsland, 13,3 in Denemarken, in België boven de 50 en in Nederland rond 22.5.

Dit betekent dat Finland de grenscontroles voor deze landen opnieuw invoert en dat reizigers uit deze landen bij aankomst in Finland 14 dagen in quarantaine moeten blijven, schrijft VisitFinland op zijn website.

Finland had zijn grenzen op 13 juli juist opengesteld voor bezoekers uit Nederland.

Opmerkelijk is dat de beperking niet geldt voor reizigers uit Duitsland en Denemarken. De stijgingen in Duitsland en Denemarken waren terug te voeren op lokale uitbraken.

De nieuwe maatregelen gelden tot 8 september, maar worden over twee weken opnieuw bekeken.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft inmiddels laten weten dat het reisadvies voor Finland per 10 augustus wordt aangepast van kleurcode ‘geel’ (let op veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).
(Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel