Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Lufthansa investeert miljard in Eurowings

Eurowings start vluchten vanaf Weeze

Door: | 19 april, 2017

Eurowings start op woensdag 14 juni dit jaar met vluchten vanaf de Duitse grensluchthaven Weeze. De lowcost dochter van Lufthansa verzorgt dan zes dagen per week een nieuwe binnenlandse verbinding naar München. Per 19 juni wordt de route op werkdagen tweemaal dagelijks gevlogen.

Voor Weeze is de komst van Eurowings een mooie stap, aangezien de grensluchthaven sinds jaren grotendeels afhankelijk is van vluchten van Ryanair, dat toestellen op Weeze heeft gestationeerd.
‘We zijn erg blij dat Eurowings in korte tijd een nieuwe standplaats in Weeze opbouwt. We zien de luchthaven als een belangrijke partner en de nieuwe verbinding met München is een aanwinst voor Noordrijn-Westfalen. Ook een lang gekoesterde wens van onze klanten gaat hiermee in vervulling’, zegt CEO Oliver Wagner van Eurowings.

Nederland
Luchthaven Weeze zegt erg verheugd te zijn over het engagement van Eurowings, stelt Ludger van Bebber, directeur van Airport Weeze. ‘Met de vluchten van maandag tot en met vrijdag naar München, aan het begin en het einde van de dag, komt onze nieuwe airline-partner nadrukkelijk tegemoet aan de expliciete wens van bedrijven en organisaties in onze regio. Met voordelige vluchten biedt Eurowings ook uitstekende mogelijkheden voor korte vakanties.’
Van Bebber ziet ook mogelijkheden voor de Nederlandse markt, zowel voor leisure passagiers als zakelijk vervoer.

Groei
Eurowings opende onlangs een nieuwe basis in München. Vanuit de Beierse hoofdstad wordt een uitgebreid portfolio van zon- en stedenbestemmingen aangeboden, maar ook zakelijke bestemmingen.
Met het vluchtaanbod op Weeze versterkt Eurowings zijn aanbod in de regio. Eurowings heeft tevens de beschikking over 33 vliegtuigen van samenwerkingspartner Air Berlin en zegt daardoor te groeien als geen enkele andere airline in Europa. De integratie van de geleasde vliegtuigen en bemanningen verloopt sinds weken vrijwel geruisloos. Vanaf begin mei dit jaar zullen 31 toestellen van de Airbus A320-familie met het nieuwe Eurowings design vliegen, gevolgd door twee vliegtuigen in 2018.

(Visited 176 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel