Eurostar viert 25ste verjaardag met nieuwe duurzame initiatieven - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Eurostar viert 25ste verjaardag met nieuwe duurzame initiatieven

Door: | 14 november, 2019

Eurostar bestaat 25 jaar. En dat viert de hogesnelheidstrein met duurzame initiatieven. Als teken van Eurostar’s engagement voor milieuvriendelijk reizen rijdt vandaag de allereerste plasticvrije Eurostar-trein tussen Londen en Parijs. Deze trein, waaruit alle single-use plastics zijn verwijderd, bevestigt de ambitie van Eurostar naar een milieuvriendelijke ervaring tijdens de reis.

De trein, die vertrok om 10.24 uur van Londen naar Parijs en om 16.13 uur van Parijs naar Londen, is voorzien van nieuw houten bestek, recyclebare blikjes water, glazen wijnflessen, koffiebekers op basis van papier en milieuvriendelijke verpakkingen voor al het voedsel dat aan klanten wordt geserveerd. In het barrijtuig biedt Benugo een nieuw assortiment aan, met onder meer salades, broodjes en snacks die voortaan beschikbaar zullen zijn in de Eurostar-treinen.

Derde ster van de Sustainable Restaurant Association
Ook heeft Eurostar nu de hoogste waardering van drie sterren gekregen van de Britse Sustainable Restaurant Association (SRA). Eurostar had sinds 2012 al een tweesterrenrating. De driesterren-accreditatie van de SRA vereist een zeer hoge standaard van duurzaamheid met ingrediënten die seizoensgebonden, fairtrade of biologisch zijn, niet vervoerd via de lucht en afkomstig van landbouwers met hoge milieu- en welzijnsnormen.

Een boom geplant voor elke trein
Om zijn engagement voor het milieu verder te versterken en consumenten aan te moedigen om voor de trein te kiezen boven het vliegtuig, heeft Eurostar zich ertoe verbonden om vanaf 1 januari 2020 een boom te planten voor elke Eurostar-trein die in de dienstregeling is opgenomen. In samenwerking met de Woodland Trust, ReforestAction en Trees for All worden er jaarlijks 20.000 nieuwe bomen geplant in bossen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Nederland.

Vanaf begin volgend jaar kunnen passagiers die met Eurostar reizen, de herbebossing van bossen in Europa actief ondersteunen door te kiezen voor de hogesnelheidstrein.

Mike Cooper, CEO Eurostar, zegt hierover: ‘De afgelopen vijfentwintig jaar hebben we het voortouw genomen in reizen per hogesnelheidstrein over het Kanaal en hebben we een revolutie teweeggebracht in de verbinding tussen het Verenigd Koninkrijk en het vasteland van Europa. We hebben altijd een sterk gevoel van verantwoordelijkheid voor het milieu gehad, maar nu de vraag naar duurzaam reizen steeds crucialer wordt, geloven we dat we de lat nog hoger kunnen leggen. Met onze milieuambities en ons boomplantprogramma bieden we een aantrekkelijk en milieuvriendelijk alternatief voor de luchtvaartmaatschappijen.’

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel