Elbers waarschuwt: 'Impact coronavirus zal duidelijk zichtbaar worden' - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Elbers waarschuwt: ‘Impact coronavirus zal duidelijk zichtbaar worden’

Door: | 10 februari, 2020

Bij de presentatie van de vervoercijfers van KLM van januari zegt KLM-topman Pieter Elbers dat we rekening moeten houden met de impact van het corona-virus. ‘De KLM-vervoerscijfers over de maand januari laten nog een goed begin van het nieuwe jaar zien, maar we moeten er rekening mee houden dat de impact van het coronavirus de komende maanden duidelijk zichtbaar zal zijn. Voor 2020 zullen we als KLM de tegenslag van het virus het hoofd moeten bieden, flexibel zijn in ons netwerk en onze vloot, doorgaan met onze succesvolle strategie en het blijven verbeteren van ons product aan boord voor onze klanten.’

Cijfers
De maand januari liet een stijging van de KLM passagiersaantallen zien. KLM had in deze maand 3,7% meer passagiers aan boord in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Bij een hoger vervoer van 2,9% in passagierskilometers en een hogere capaciteit stoelkilometers van 2,9%, bleef de bezettingsgraad van 87,2% gelijk in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. De passagiersgroei was met name te zien op bestemmingen in Europa, Noord-Afrika, Azië en Noord-Amerika.

KLM schortte haar vluchten naar Beijing en Shanghai verder op tot en met 15 maart. KLM heeft sinds begin februari haar vluchten tijdelijk opgeschort naar het vaste land van China. Vanaf 16 maart gaat de airline weer vliegen op Beijing en Shanghai. Om de dag op een van deze twee steden, zodat er weer een dagelijkse KLM verbinding tussen Amsterdam is met het vaste land van China.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel