Eerste toeristen terug uit Saoedi-Arabië - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Eerste toeristen terug uit Saoedi-Arabië

Door: | 12 november, 2019

Het Nederlandse reisbureau CultureRoad is vorige week met de eerste toeristengroep teruggekomen van een reis door Saoedi-Arabië. Het was de eerste groepsreis van het Utrechtse bedrijf sinds de invoering van het een toeristenvisum in het land, begin oktober. Hierdoor is het gemakkelijker om naar dit voorheen gesloten koninkrijk af te reizen.

Saoedi-Arabië was jarenlang een vrijwel ontoegankelijke bestemming voor westerse reizigers. Maar sinds het islamitische land besloot om de regels voor visumaanvragen te versoepelen, is de verwachting dat het toerisme snel gaat toenemen. “Het land verdiende genoeg aan de export van olie. Daarom voelden de machthebbers niet de behoefte om naast de pelgrims voor Mekka nog meer toeristen binnen te laten’, aldus Rik Brinks van CultureRoad.

De Saoedische overheid is sinds toch begonnen met een campagne om westerse toeristen warm te maken voor het land. Video’s van witte stranden, grote zandduinen en cultureel erfgoed moeten toeristen lokken. Ook probeert de overheid aandacht te generen door influencers uit te nodigen op snoepreisjes. In de eerste weken werd het visum 24.000 keer aangevraagd. De meeste toeristen zijn echter nog niet daadwerkelijk al afgereisd. Deelnemers van een groepsreis van CultureRoad waren afgelopen week dan ook een van de allereerste toeristen in het voorheen afgesloten land.

Eerste reis
Tijdens de eerste groepsreis van CultureRoad werden bekende plekken als Riyad en Jeddah aangedaan. Daarnaast reisde de groep ook af naar de zuidelijke provincie Asir. In de bergachtige regio leven nog veel tribale stammen met een eigen cultuur die erg afwijkt van de rest van de Saoedische bevolking. Brinks: ‘In deze regio waren we echt de eerste toeristen. De locals keken vol bewondering naar ons. Je merkte aan alles dat deze Saoediërs het gevoel hebben dat er grote veranderingen aan de gang zijn, sinds kroonprins Mohammad bin Salman al-Saoed aan de macht is.’

foto: Riyad

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel