Eerste rapport crash Lion Air gepresenteerd - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Lion Air (Vinai chunkhajorn / Shutterstock.com)

Eerste rapport crash Lion Air gepresenteerd

Door: | 23 oktober, 2019

Technische problemen en verkeerde aannames hebben bijgedragen aan de crash van het Lion Air-toestel in oktober vorig jaar. Ook hadden de piloten niet goed gereageerd op de waarschuwingen van de systemen. Dat meldt persbureau Reuters naar aanleiding van een rapport over de crash aan nabestaanden.

Het toestel van Lion Air stortte vorig jaar oktober neer in Indonesië. Het ging om een Boeing 737 MAX. Alle 189 inzittenden kwamen om het leven.

Een sensor op het vliegtuig stond verkeerd ingesteld. Verder waren ook andere technische aspecten van het toestel niet in orde. Zo waren er ook problemen met het systeem dat aangeeft wanneer het vliegtuig hoogte verliest. Naast technische complicaties hebben de piloten volgens het rapport niet goed gereageerd op de meldingen. Dit kwam door het ontbreken van handleidingen en te weinig kennis over hoe de systemen te hanteren.

Woordvoerders van Boeing en Lion Air wilden niet reageren op deze eerste onderzoeksresultaten, meldt NU.nl. Het officiële rapport naar de oorzaak van de crash komt eind november.

Foto: Vinai chunkhajorn / Shutterstock.com

 

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel