Column: eerste keer - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Column: eerste keer

Door: | 8 februari, 2017

Iedereen herinnert zich zijn eerste keer. De eerste keer dat ik een smoking droeg, was in 1999. Het was voor mijn eerste Reisgala. Het probleem was dat ik geen smoking had. En kopen vond ik te duur, voor een pak dat je verder nooit draagt. In het telefoonboek, die had je toen nog, vond ik een adres waar ze ‘gelegenheidskleding’ verhuurden.

Op een donkere donderdagse koopavond in januari ging op zoek naar de kledingwinkel waar ik telefonisch een smoking voor het weekend had gereserveerd. Op het aangegeven adres vond ik geen kledingwinkel, wel een winkel in feestartikelen en carnavalstoebehoren. Toen ik voorzichtig binnenstapte, nam de gedrongen eigenaresse me mee naar wat volgens haar de afdeling gelegenheidskleding was: een hoek van de winkel, afgescheiden door een gordijn, met een fonteintje aan de muur en een kapstok met drie glimmende smokings. Als extra service bracht ze de broekspijpen op de juiste lengte met zelfklevend plakband.

Op zaterdagavond bleken de zakken van het smokingjasje vol met confetti te zitten. Het werd een extra feestelijke avond.
De kwaliteit van m’n smokings is er sinds die tijd alleen maar op vooruit gegaan (zei iemand Only for men?). Ook met het Reisgala zelf hebben we grote stappen gemaakt. De Amsterdam Arena bleek vorige week zaterdagavond een goede keus, met bijna 400 gasten. De uitreiking van de Vakantie Awards, een prestigieuze prijs van en voor de reisbranche, ging dynamisch en in een mooi tempo, met zeer verheugde winnaars. In de vele mails die we na afloop op de redactie ontvingen, sprak een bezoeker lovend van ‘Reisgala 2.0’. Een mooi uitgangspunt voor het Reisgala in 2018, op de laatste zaterdagavond van januari. Die datum kan alvast in de agenda. De smoking heb ik al.

theo.de.reus@travmagazine.nl

(Visited 313 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel