EasyJet: ‘Boekingen trekken sneller aan dan gedacht’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

EasyJet: ‘Boekingen trekken sneller aan dan gedacht’

Door: | 4 augustus, 2020

EasyJet gaat de komende maanden 40 procent van zijn gebruikelijke capaciteit vliegen. Eerder werd nog uitgegaan van 30 procent.

De boekingen trekken sneller aan dan gedacht.

‘Het is erg bemoedigend om te zien dat we in juli een hoger dan verwachte vraag en bezettingsgraad van bijna 84 procent hebben gezien, waarbij bestemmingen als Faro en Nice populair waren’, stelde Johan Lundgren, CEO van easyJet, dinsdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

De totale omzet voor de groep over het kwartaal eindigend op 30 juni 2020 was 7 miljoen Britse pond. De vloot is op 30 maart volledig aan de grond gezet vanwege de coronacrisis.

Na het heropstarten van het vliegen op 15 juni heeft easyJet in de laatste twee weken van het financiële kwartaal 117.000 passagiers vervoerd, met een totale capaciteit van 132.000 stoelen. Het opstartende schema werd gevlogen door slechts 10 vliegtuigen en had een bezettingsgraad van 88.9 procent.

EasyJet verwacht dat het verlies in het vierde kwartaal lager zal uitvallen dan in de eerste drie kwartalen. In de negen maanden tot en met juni bedroeg het verlies bijna 325 miljoen pond, ofwel circa 360 miljoen euro. (Foto icemanphotos / Shutterstock.com)

Deel dit artikel