Disney ontslaat 28.000 medewerkers van pretparken in VS - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Disney ontslaat 28.000 medewerkers van pretparken in VS

Door: | 30 september, 2020

Disney gaat ongeveer 28.000 medewerkers ontslaan uit Amerikaanse pretparken. Ongeveer twee derde van dit personeel bestaat uit parttimers, de rest uit managers.

De medewerkers in kwestie zaten al langer thuis doordat parken weinig bezoekers trekken vanwege de coronacrisis. Dat meldt NU.nl.

Josh D’Amaro, het hoofd van de Disney-pretparken, spreekt van een ‘hartverscheurende’ beslissing, maar hij ziet het als de enige optie om de parken te redden tijdens de coronacrisis. De ontslagen medewerkers krijgen negentig dagen salaris mee. In totaal waren er voor de coronacrisis ruim 100.000 mensen in dienst in de Amerikaanse parken.

De twee parken in de Amerikaanse staat Californië zijn al maanden dicht. De parken in Florida zijn geopend. De parken buiten de VS, zoals in Frankrijk en Japan, zijn beperkt geopend. Het park in Hongkong werd vrijdag weer geopend, nadat het in juli werd gesloten.

Disney is zwaar geraakt door de coronacrisis. Het bedrijf meldde in augustus in de kwartaalcijfers een verlies van bijna 4,8 miljard dollar, waarvan 2 miljard verlies afkomstig is van de themaparken. (Foto Shutterstock)

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.