De vijf langste vluchtvertragingen van 2019 - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

De vijf langste vluchtvertragingen van 2019

Door: | 31 december, 2019

Vliegtuigpassagiers kregen ook in 2019 te maken met vluchtvertraging. EUclaim, een organisatie die gedupeerde passagiers bijstaat, heeft de vijf langst vertraagde vluchten van het jaar op een rijtje gezet. Het record uit 2018 met 55 uur en 27 minuten vertraging is dit jaar verbroken. Het nieuwe record is nu een vertraging van 60 uur en 19 minuten.

1. OR 690 Funchal – Amsterdam: 60 uur en 19 minuten vertraging
Vorig jaar stond Small Planet Airlines op nummer één in de top vijf langst vertraagde vluchten. Dit jaar heeft TUI deze plek bemachtigd met een vertraging van 60 uur en 19 minuten. De passagiers van de vlucht OR 690 van 2 mei zaten door een technisch mankement aan het vliegtuig ruim twee dagen langer vast in Funchal, Madeira. Door de lange vertraging hadden passagiers naast recht op een vergoeding voor het tijdsverlies ook recht op verzorging in de vorm van eten, drinken en een hotelovernachting.

2. OR 368 Curaçao – Amsterdam: 60 uur en 5 minuten
Ook op de tweede plek staat een vlucht van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij TUI. Een technisch mankement aan het vliegtuig leverde ruim twee dagen vertraging op voor de TUI-passagiers vanuit Curaçao naar Amsterdam. Vlucht OR 368  zou op 22 januari vertrekken richting Nederland, maar dit werd uiteindelijk ruim twee dagen later. De gedupeerde passagiers hebben recht op €600 vergoeding per persoon.

3. KL 789 Curaçao – Amsterdam: 50 uur en 2 minuten
Naast plek twee staat de route Curaçao – Amsterdam ook op nummer drie van de langst vertraagde vluchten. Deze keer werd hij uitgevoerd door KLM. Passagiers van de vlucht KL 789 op 23 augustus moesten twee dagen langer verblijven op het eiland. De passagiers hebben recht op een vergoeding voor het tijdsverlies aangezien de vertraging ontstond door een technisch mankement.

4. KL 755 Guayaquil – Amsterdam: 49 uur en 23 minuten
Op nummer vier staat een andere vlucht van luchtvaartmaatschappij KLM. De reden van de lange vertraging was ook hier een technisch mankement. De passagiers van de vlucht KL 755 zouden vliegen op 21 augustus vanuit Guayaquil, Ecuador, maar deze vlucht liep een vertraging op van ruim 49 uur.

5. OR 348 Punta Cana – Amsterdam: 46 uur en 25 minuten
De top vijf van langste vertragingen van afgelopen jaar wordt afgesloten door TUI. Op 18 oktober vloog de vlucht OR 348 met vertraging van Punta Cana naar Amsterdam. De passagiers kwamen uiteindelijk met 46 uur en 25 minuten vertraging aan. De vertraging ontstond omdat het geplande vliegtuig niet beschikbaar was om de vlucht uit te voeren en er een ander vliegtuig ingevlogen moest worden om de vlucht uit te voeren. Hierdoor liep uiteindelijk de crew uit de uren en moesten deze eerst verplicht rust nemen voordat de vlucht naar Nederland kon vertrekken.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel