De val van Thomas Cook gaat zware tijden betekenen voor Griekenland - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

De val van Thomas Cook gaat zware tijden betekenen voor Griekenland

Door: | 24 september, 2019

De val van Thomas Cook gaat een grote impact hebben in Griekenland. De toeristische sector houdt rekening met een klap van tot 500 miljoen euro. Dit meldt Het Laatste Nieuws. Er zou zelfs sprake zijn van ‘de zwaarste klap sinds de financiële crisis.’ De Griekse toerismefederatie verwacht dat de sector 250 tot 500 miljoen euro minder zal verdienen door het vallen van Thomas Cook. De hoteliers rekenen met een verlies van 300 miljoen euro.

In 2018 investeerde Thomas Cook nog 150 miljoen euro in de Griekse toerismesector, een stijging van 22% ten opzichte van 2016. Het bedrijf zorgde voor werkgelegenheid van ongeveer 1.050 mensen ter plaatse in de drie hotels die eigendom waren van de reisgigant, de klantenondersteuning ter plaatse en de commerciële teams.

Ook het samenwerkingsverband van de toeristische sector ‘Sete’ waarschuwt op haar website: Vanuit onze kant moet het particuliere segment kalm blijven en hulp bieden aan de duizenden Thomas Cook-toeristen die momenteel in het land zijn. Ons gedrag en de manier waarop we deze mensen behandelen, zijn belangrijk voor ons internationale imago.’

 

Deel dit artikel