Corendon schrapt coronatest bij Turkije-vakantie - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Corendon schrapt coronatest bij Turkije-vakantie

Door: | 29 juni, 2020

Corendon stopt met het aanbieden van coronatesten bij vliegreizen naar Turkije. De touroperator gaat reizigers bij terugkeer toch adviseren twee weken in thuisquarantaine te gaan.

Dat is de uitkomst van een telefoongesprek tussen Corendon-topman Steven van der Heijden  en minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) maandag.

Dat meldt RTL Nieuws.
Corendon wil vanaf 10 juli weer vakanties naar Turkije aanbieden, ondanks het oranje reisadvies voor dat land (alleen noodzakelijke reizen).
Premier Rutte uitte vorige week vrijdag felle kritiek op het plan.

Aangezien sprake is van een oranje reisadvies, adviseert de overheid Nederlanders die terugkeren uit Turkije twee weken in thuisquarantaine te gaan. Corendon wilde dat aanvankelijk omzeilen door reizigers bij terugkeer uit Turkije een coronatest aan te bieden.

Na het gesprek met minister Van Nieuwenhuizen heeft Corendon besloten zijn passagiers ook quarantaine aan te raden.
Op de website meldt Corendon maandag:

‘Zolang er sprake is van een oranje reisadvies, adviseert de Nederlandse overheid Nederlanders die terugkeren uit Turkije twee weken in thuisquarantaine te gaan. De overheid beschouwt een pcr-test niet als vervanging of aanvulling van de aanbevolen thuisquarantaine en daarom bieden we de test niet meer aan.’

Minister Van Nieuwenhuizen had er in het een telefoongesprek op gewezen dat de regels van het kabinet leidend zijn. Door coronatests aan te bieden als alternatief voor quarantaine, hield Corendon zich niet aan de richtlijnen.

De minister heeft erop gewezen ‘dat voor alle luchtvaartmaatschappijen de regels van het kabinet leidend zijn’, meldt een woordvoerder aan RTL Nieuws.
‘Voor de minister geldt: gelijke monniken, gelijke kappen en dat heeft ze ook aan Corendon laten weten.’

Juist die opmerking had Van der Heijden zondag nog gebruikt in het radiopprgramma Dit is de Dag. Hij wilde niet dat onderscheid wordt gemaakt tussen Corendon en maatschappijen die al vanaf Schiphol vluchten naar Turkije aanbieden, en onder de radar van de overheid blijven.

Volgens Corendon zijn er al honderden reizen naar Turkije geboekt. (Foto Corendon)

Deel dit artikel