Corendon Mangrove Beach Resort onthuld op Curaçao - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Corendon Mangrove Beach Resort

Corendon Mangrove Beach Resort onthuld op Curaçao

Door: | 13 september, 2019

Corendon oprichter en hoteleigenaar Atilay Uslu heeft de naam van het vijfsterren ultra all-inclusive resort op Curaçao bekendgemaakt: Corendon Mangrove Beach Resort. Het resort, dat deel uitmaakt van Corendon Hotels & Resorts, is na de afronding van de verbouwing met ruim 850 kamers het grootste hotel in het Caribisch gebied. De opening van de eerste fase van het resort staat gepland in april 2020.

Corendon is in 2018 begonnen met de renovatie en uitbreiding van het sterk verouderde voormalige Holiday Beach complex. In de eerste fase wordt het een vijfsterrenhotel met 381 kamers en achttien suites, vier zwembaden, negen eetgelegenheden en bars, een aquapark en drie vergaderzalen. De opening van de eerste fase van het resort staat gepland in april 2020.

Mangrovebos
Curaçao staat al ruim twintig jaar op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Onderdeel hiervan zijn de omringende wateren en kustgebieden van het eiland, rijk aan mangrovebossen, zeegrasbedden en koraalriffen. Mangrovebossen worden wereldwijd ernstig bedreigd, maar zijn van enorm belang voor biodiversiteit, waterzuivering, het vastleggen van koolstof en kustbescherming. Aangezien het resort in een bijzonder natuurgebied met mangrovebossen ligt, gaat Corendon de mangroven op het eigen terrein, maar ook aangrenzende delen schoonmaken. De grond wordt in samenspraak met natuurbeschermingsorganisaties op het eiland opgeschoond, het gebied wordt handmatig ontdaan van bergen zwerfafval en wordt helemaal opgeknapt.

Zonnepanelen 
Samen met Aqualectra Curaçao deelt Corendon ideeën en inzichten om innovatieve oplossingen te ontwikkelen om een duurzaam hotelconcept te creëren.  Voor het Corendon Mangrove Beach Resort gebruikt Corendon zonnepanelen om 2,3 megawatt elektriciteit op te wekken en is daarmee geheel zelfvoorzienend. Daarnaast wordt water uit de zee gepompt en gefilterd om te gebruiken voor de douches, wastafels, toiletten en de zwembaden. Het afvalwater hiervan wordt voor een kwart gebruikt voor de tuinen. De resterende driekwart levert het hotel aan de boeren om zo bij te dragen aan een duurzamere omgeving.

Werkgelegenheid
Corendon realiseert in de eerste fase een vijfsterrenhotel met 399 kamers en diverse faciliteiten. Het resort zal in de eerste instantie werkgelegenheid bieden aan zo’n 350 medewerkers. Corendon richt tevens een eigen academie op waar mensen van het eiland worden opgeleid tot kok, ober of front office functies zoals receptionist. In de tweede fase worden er nog ruim 450 kamers ontwikkeld die naar verwachting eind 2020 worden opgeleverd. Dit zal nog eens werkgelegenheid bieden aan 250 inwoners van Curaçao.

 

 

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel