Corendon maakt werk van Maastricht - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Corendon maakt werk van Maastricht

Door: | 14 november, 2017

Corendon zet komende zomer fors in op Maastricht. De touroperator vliegt vanaf april 2018 rechtstreeks naar twaalf vakantiebestemmingen vanaf Maastricht.

Het programma werd dinsdagochtend gepresenteerd op de luchthaven van Maastricht. Om de vluchten uit te voeren, stationeert Corendon Dutch Airlines een Boeing 737-800 uit de eigen vloot op de luchthaven in Maastricht. Corendon verwacht komende zomer in totaal 70.000 vakantiegangers vanuit Limburg naar Zuid-Europa te vliegen.
Na jarenlange afwezigheid heeft Corendon de samenwerking met Maastricht Aachen Airport in april 2017 opnieuw opgepakt. Afgelopen zomer werden Antalya (Turkije), Faro (Portugal) en Heraklion (Kreta) vanaf de Limburgse luchthaven aangeboden.

Deze operatie verliep dermate succesvol, dat is besloten om per april volgend jaar fors uit te breiden op Maastricht. Er komen negen bestemmingen bij. Vanaf Maastricht vliegt Corendon straks naar 12 vakantiebestemmingen: Kreta, Antalya, Ibiza, Sicilië, Tunesië, Rhodos, Kos, Corfu, Zakynthos, de Algarve en Costa de la Luz. Op Sicilië worden twee verschillende luchthavens bediend. Per week zijn er 17 vluchten naar deze bestemmingen.

Steven van der Heijden, CEO van Corendon, benadrukt de voordelen van Maastricht, zoals gratis parkeren, voordelige tarieven, anderhalf uur van tevoren inchecken in plaats van de drie uur op Schiphol en nauwelijks wachtrijen.
‘Afgelopen jaar hebben we gezien dat we in Maastricht een heel nieuwe doelgroep aanboren: ruim 70 procent bestond uit klanten die nog niet eerder met Corendon op vakantie gingen. Door de gunstige ligging is Maastricht ook een uitstekende vertrekluchthaven voor onze vele Belgische klanten. Concurrentie vanuit de omliggende luchthavens is er eigenlijk nauwelijks, omdat daar vooral lijndienstvluchten worden aangeboden en wij vakantievluchten aanbieden als onderdeel van een pakketreis.’

Volgens oprichter Atilay Uslu is Corendon in Maastricht met open armen ontvangen. ‘Op Schiphol zijn we één van de vele spelers, maar in Maastricht zijn we als grootste partij op de luchthaven met open armen ontvangen. We gaan piloten en cabinepersoneel aannemen in de regio en daarnaast gaan we snel aan de slag om er onderhoudsfaciliteiten en grondpersoneel te regelen.’
Uslu sluit niet uit dat Corendon in de toekomst meer toestellen op Maastricht stationeert. ‘Nu stationeren we er één vliegtuig, maar als het goed loopt, hopen we snel door te groeien naar twee of drie vliegtuigen.’

Foto: Atilay Uslu en Steven van der Heijden presenteerden dinsdag het nieuwe programma van Corendon vanaf Maastricht.

(Visited 665 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel