Corendon en KLM: overeenkomst voor kwart miljoen stoelen Curaçao - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Corendon en KLM: overeenkomst voor kwart miljoen stoelen Curaçao

Door: | 13 februari, 2020

Corendon en KLM hebben donderdagavond een nieuwe overeenkomst ondertekend voor vluchten naar Curaçao. Vanaf het winterseizoen 2020/2021 neemt Corendon gedurende een periode van drie jaar bijna een kwart miljoen stoelen af bij KLM. Dat is een verdubbeling van het huidige aantal stoelen.

Met dit contract – dat een waarde heeft van meer dan 100 miljoen – verzekert Corendon zich het hele jaar van capaciteit bij KLM op vluchten van en naar Curaçao, wat aansluit bij de groeiambities die Corendon op het eiland heeft. Het nieuwe Corendon Mangrove Beach Resort zal per 1 april openen, en zal uiteindelijk uitgroeien tot 850 kamers. Steven van der Heijden, CEO Corendon: ‘Dit wordt verreweg het grootste resort op Curaçao. En om die kamers te vullen, zijn stoelen nodig. Natuurlijk worden die kamers niet alleen gevuld vanuit Nederland, maar Nederland is wel verreweg de belangrijkste markt voor Curaçao. Dan kun je ervoor kiezen om zelf naar Curaçao te vliegen, maar we hebben besloten om dat niet te doen. We laten het long haul vliegen graag aan KLM over, vandaar dat we onze samenwerking nu verder uitbreiden. Naar een ongekend hoog niveau, met een kwart miljoen stoelen over een periode van 3 jaar.’ Naast de extra stoelen met KLM, gaat Corendon extra airlift naar Noord- en Zuid-Amerika realiseren door komende winter een eigen Boeing 737 op het eiland te stationeren.

Solide 
De samenwerking omvat 800 return seats per week en 250.000 stretches die garant zijn afgesproken. ‘Dat is een groot volume en daarmee is het voor ons als KLM een heel belangrijke en solide positie op de pakketmarkt van Curaçao’, zegt Harm Kreulen, directeur KLM Nederland. ‘We zijn blij dat we deze samenwerking, die we al sinds 2014 hebben, verder kunnen voortzetten.’ Corendon heeft vanuit de nieuwe overeenkomst 20 procent van de stoelcapaciteit van KLM voor Curaçao. KLM wil uiteindelijk twee keer per dag vliegen.

5000 kamers
Naast de opening van het Mangrove Beach Resort, gaat Livingstone Resort op Jan Thiel – waar Corendon enige jaren geleden al eigenaar van werd – voor 7 maanden sluiten voor renovatie en uitbreiding. Daarnaast zijn er plannen voor een nieuw Corendon-hotel bij Westpunt met 1000 kamers. Atilay Uslu, oprichter Corendon, verwacht over 4 jaar zo’n 5000 kamers op Curaçao te hebben.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel