Column: saai - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Column: saai

Door: | 27 december, 2017

De schrijver Godfried Bomans, bekend om zijn ingetogen gevoel voor humor, gaf ooit een beschouwing van het huwelijk. Zijn betoog: nog erger dan slechte huwelijken zijn saaie huwelijken. Ik moest daaraan denken bij het nalezen van de vooruitblik op 2018 in de nieuwste editie van TravMagazine (vrijdag 22 december), waarin 20 branchegenoten aangeven wat zij van het nieuwe jaar verwachten.

Een van de bijdragen is van Susan van Egmond van marketingbureau TMC, die voor volgend jaar hoopt op een bijna saai jaar. Saai in de betekenis van: zonder orkanen, aardbevingen of politieke brandhaarden. Daar valt wat voor te zeggen.
Hoe het ook zij, vast staat dat voor boekjaar 2018 alle seinen op groen staan, zoals ook Steven van der Heijden (CEO van Corendon) zegt. De economie floreert, vertrouwen en koopbereidheid van consumenten blijft onverminderd groot, het klimaat in Nederland is nog steeds nat en kil, dus maakt Corendon zich op voor een topjaar. In dat topjaar komt Turkije trouwens helemaal terug. Corendon beleeft nu al een sterkere boekingsstart dan vier jaar geleden, het beste Turkije-jaar van Corendon.

Ik werd erg getroffen door de persoonlijke opmerking van rasondernemer Frank Visch (Gorcums Reisburo Groep). Toen hij ooit met zijn vader Hugo vanaf de Daniel den Hoed kliniek reed, vroeg hij hem of er nog iets was in zijn leven wat hij wilde doen. Hugo zei toen dat hij altijd alles heeft gedaan wat hij wilde doen, aldus zoon Frank Visch, die besluit met: ‘Dus genieten van elke dag is sindsdien mijn motto en dat zal voor 2018 niet anders zijn.’
Ik sluit me daar graag bij aan. Mede namens de directie en alle collega’s van TravMagazine wens ik u alvast veel gezondheid voor het nieuwe jaar.

theo.de.reus@travmagazine.nl

(Visited 321 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel