Cijfers IATA: minder transacties, minder omzet - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Cijfers IATA: minder transacties, minder omzet

Door: | 16 augustus, 2019

De BSP-cijfers van IATA over de eerste 6 maanden van 2019 laten een terugval van -5 procent zien van het totaal aantal door IATA verwerkte transacties in Nederland. In totaal betrof dit 4,6 miljoen transacties, waarvan vrijwel allemaal tickets.

In de eerste helft van 2019 werd iets meer dan 1,8 miljard euro omzet verwerkt via BSP. Dat is -3,75 procent ten opzichte van de eerste 6 maanden van 2018. Dit lijkt een spectaculaire daling, maar volgens de ANVR is dit niet noodzakelijkerwijs het geval; steeds vaker worden tickets uit andere landen verwerkt in Nederland of juist andersom. Omzetten ‘zwerven’ zo tussen landen afhankelijk van betalingscondities, en marktcondities. In de eerste helft van 2018 was de groei in tickets bijvoorbeeld +9,7 procent ten opzichte van. de eerste helft van 2017. De cijfers geven dus niet altijd de werkelijke marktontwikkeling weer in Nederland.

Walter Schut, adjunct directeur van de ANVR: ‘Het is verstandig om in een benchmark niet te veel je eigen omzet te vergelijken ten opzichte van de IATA-cijfers. Wij zijn in overleg om bijvoorbeeld cijfers met vertrek vanaf Nederland of Amsterdam te krijgen. Zo weten we beter wat er op de markt speelt.’

Van de totale omzet ging 53,5% op cash-basis, een stijging ten opzichte van de 52,8% in de eerste helft van 2017. Er werd dus iets minder afgerekend met creditcard. De gemiddelde ticketprijs was in de eerste 6 maanden met 393 euro iets meer (+1%) dan de 388 euro in de eerste helft van 2018.

(Visited 110 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel