Cathay Pacific: ‘Tegenwind en onzekerheid’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Cathay Pacific: ‘Tegenwind en onzekerheid’

Door: | 8 augustus, 2019

Cathay Pacific Group heeft in de eerste helft van het boekjaar weer zwarte cijfers geschreven, maar mede vanwege de protesten in Hongkong waarschuwt de airline voor toekomstige ‘tegenwind en onzekerheid’.

Cathay Pacific behaalde in de eerste helft van 2019 een winst van 1,3 miljard Hongkong dollar, ofwel ruim 147 miljoen euro. In de eerste zes maanden van vorig jaar noteerde de airline nog een verlies van 263 Hongkong dollar, ofwel 29 miljoen euro.

Cathay Pacific noteerde in het eerste half jaar 4,4 procent meer passagiers, met een totaal van 18,2 miljoen. De omzet steeg met 5,6 procent naar 53,6 miljard Hongkong dollar, ofwel circa 6 miljard euro.
‘Onze airlines behalen normaal gesproken betere resultaten in de tweede helft van het jaar dan in de eerste helft. Ondanks tegenwind en andere onzekerheden verwachten we dit ook weer in 2019’, zegt topman John Slosar.
Volgens hem zullen geopolitieke- en handelsspanningen de wereldwijde economie blijven beïnvloeden.

‘De protesten in Hongkong hebben gezorgd voor minder inkomende passagiers in juli en hebben een negatieve invloed op toekomstige boekingen.’

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel