Canarische Eilanden: alleen welkom met negatieve coronatest - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Canarische Eilanden: alleen welkom met negatieve coronatest

Door: | 27 oktober, 2020

Wie binnenkort op vakantie wil naar de Canarische Eilanden moet kunnen aantonen dat hij tot 72 uur voor aankomst op de eilanden negatief getest is op corona via een PCR-test of een antigeentest.

Zonder die negatieve test kunnen bezoekers op de eilanden geweigerd worden op het vliegveld of in de accommodaties.

Dat meldt Spanje Vandaag op basis van berichtgeving in Spaanse media.

Maandag werd bekend dat, na Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, ook toeristen uit Nederland weer welkom zijn op de Canarische Eilanden. De corona-situatie op de eilanden is beter onder controle dan in de rest van Spanje en dus mag er weer gereisd worden.

Het bestuur van de Canarische Eilanden wil echter het aantal besmettingen ook zo laag mogelijk houden.
Daarom wordt de laatste hand gelegd aan een verandering in de regionale wet zodat accommodatieverschaffers toeristen kunnen weigeren op grond van de corona-crisis. In de praktijk betekent het dat iedereen die op de eilanden aankomt de uitslag van een negatieve corona-test moet kunnen tonen.

Verwacht wordt dat de nieuwe regionale wet deze week wordt aangenomen en over 7 of 15 dagen van kracht wordt. Op die manier hebben touroperators de tijd om reizigers naar behoren te informeren over de vereiste negatieve test.

Voor vakantiegangers die arriveren zonder negatief testresultaat, bestaat waarschijnlijk de mogelijkheid om op de luchthavens alsnog een test te laten doen. Het is nog niet bekend wat de kosten hiervan zijn en of voor de corona-test betaald moet worden.

Met de aanpak wil de regionale overheid een massale corona-import op de eilanden voorkomen.

Overigens gaat de eis voor een negatieve corona-test waarschijnlijk ook gelden voor alle reizigers die van het Spaanse vasteland en de Balearen naar de Canarische Eilanden reizen. Het gaat weliswaar om inwoners van hetzelfde land, maar onder de paraplu van de noodtoestand kan de regio Canarias deze beslissing nemen. (Foto Shutterstock)

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.