BZ en de Douane starten gezamenlijke campagne: Wijs op Reis - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

BZ en de Douane starten gezamenlijke campagne: Wijs op Reis

Door: | 13 januari, 2020

Om Nederlanders bewuster te maken van een goede voorbereiding op een reis naar het buitenland, starten het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Douane vandaag een gezamenlijke campagne gericht op de Nederlandse reiziger: Wijs op Reis. ‘Geen aparte campagnes, maar één gezamenlijke inspanning om Nederlanders wijs op reis te sturen.’

In aanwezigheid van vertegenwoordigers uit de reissector en de Douane lanceert directeur Consulaire Zaken van BZ Jan Willem Beaujean namens minister Blok maandag de ‘Wijs op Reis’ – campagne tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst in Den Haag met de reisbranche.

Minister Blok: ‘Ik gun iedereen een fijne vakantie. Maar daar heb je als reiziger ook een hand in. Wees dus wijs en bereid je reis goed voor, zodat je onbezorgd kunt genieten. Zorg bijvoorbeeld voor een goede verzekering en informeer jezelf welke souvenirs je beter niet mee kunt nemen naar huis. Zoek vooraf uit hoe veilig het is op je bestemming zodat je weet welke plekken je moet vermijden en waar je veilig naartoe kunt. Mocht het toch misgaan, ons 24/7 BZ Contactcenter is dag en nacht bereikbaar voor Nederlanders met een hulpvraag. Het is een goede zaak dat de Rijksoverheid nu de krachten bundelt: geen aparte campagnes, maar één gezamenlijke inspanning om Nederlanders wijs op reis te sturen.’

Op de website wijsopreis.nl kunnen reizigers alle relevante informatie vinden van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Douane: van de reisadviezen tot informatie over wat wel of niet mee mag in de bagage terug naar huis.

Hulp aan Nederlanders in 2019
Tijdens de bijeenkomst presenteert het ministerie van Buitenlandse Zaken ook de jaarcijfers over hulp aan Nederlanders in het buitenland. Daaruit blijkt onder meer dat Buitenlandse Zaken in 2019 ruim 3100 Nederlanders in noodsituaties heeft bijgestaan. De redenen waren onder andere vermissingen, arrestaties, overlijden en ziekenhuisopnames.

Uit de cijfers blijkt ook dat Nederlanders de reisadviezen steeds beter weten te vinden. In totaal werden de adviezen het afgelopen jaar 3,25 miljoen keer geraadpleegd. Dat is bijna een miljoen keer meer dan in 2018, toen zochten Nederlanders 2,3 miljoen keer informatie op in het reisadvies.

foto: Minister Blok
(c) Rijksoverheid

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel