Boze boeren willen Schiphol platleggen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Boze boeren willen Schiphol platleggen

Door: | 2 oktober, 2019

Na het boerenprotest in Den Haag eerder deze week dreigen actievoerende boeren met een nieuw protest: het platleggen van Schiphol op 29 oktober. Plannen hiervoor circuleren op social media.

De boeren willen het vliegverkeer op 29 oktober stilleggen, om zo het stikstofprobleem op te lossen. ‘Schiphol is het grootste stikstofprobleem, als we dat stil kunnen leggen zou het opgelost moeten zijn’, luidt de oproep voor de nieuwe demonstratie. Agractie en Farmers Defence Force bevestigen de berichten die circuleren op social media. Agractie, de organisator van het protest afgelopen dinsdag in Den Haag, steunt de voorgenomen plannen om Schiphol te ‘bezetten’ niet.

‘Verkeerde adres’
Schiphol-baas Dick Benschop zegt in een reactie dat de boeren aan het verkeerde adres zijn als ze ervoor kiezen om acties te gaan voeren bij de luchthaven. NOS meldt dat Benschop best in gesprek wil met de boeren, maar dat hij vindt dat zij hun pijlen beter op andere sectoren kunnen richten. ‘Als de luchtvaart al genoemd wordt bij het stikstofprobleem gaat het over 1 of 2 procent misschien. Het lijkt me dat we allemaal heel verstandig moeten nadenken en het hoofd koel houden. Maar we moeten ook wel een beetje de verhoudingen in het oog houden.’

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel