Boekingen TUI in België stijgen twee keer zo snel - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Boekingen TUI in België stijgen twee keer zo snel

Door: | 20 februari, 2020

Bij TUI België stijgt het aantal boekingen via de reisagent twee keer snel als de reserveringen via internet. Dit meldt De Morgen. De redenen? Tijdswinst, service en zorgeloos reizen. Maar ook de klant is veeleisender geworden.

Dat de Belgische vakantiegangers zich weer meer persoonlijk laten adviseren blijkt uit cijfers van TUI. ‘Het aantal bezoekers in onze 103 TUI-shops stijgt zo sterk dat we dertig nieuwe reisagenten zoeken’, zegt woordvoerder Pieter Demeyere. De Belgische consumenten willen uiteindelijk toch een laatste mening horen van een reisagent of zoeken extra tips. Of de vakantieganger wil een volledige reis op maat, die moeilijker online te boeken is.
Ook jongeren boeken meer bij het reisbureau. ‘De groep jonge reizigers in onze shops stijgt het sterkst, precies omwille van het feit dat zij vaak speciale wensen hebben’, aldus Demeyere. ‘Ze willen die ene stoel in het vliegtuig, een hippe verblijfplaats met zicht op dat idyllische marktplein, daarna een huurwagen die ze in een andere stad kunnen terugbrengen en toegang tot een historische site waarvoor de tickets niet meer ter plekke kunnen worden gekocht.’ De reisbureaus zetten ook steeds vaker in op nichereizen.

Maar wat een misschien nog belangrijker aspect is om bij een reisbureau te boeken is ‘de zorgeloosheid’, volgens de Belgische krant. Zeker na het faillissement van Thomas Cook. Demeyere: ‘Is er een probleem met een hotel of vlucht, dan weten klanten dat ze bij ons terechtkunnen. Als er iets misloopt met een reservatie op Booking.com, zie je je centen nooit terug. Mensen willen bewuster en geruster reizen. Zo vragen veel vakantiegangers bij het boeken van een reis vandaag uitleg over het Garantiefonds Reizen dat schadevergoedingen uitbetaalt na een eventueel faillissement.’

 

 

 

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel