BLOG: De Azoren, allesbehalve vol - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

BLOG: De Azoren, allesbehalve vol

Door: | 21 mei, 2016

‘Oja, de Azoren! Dat ligt toch ergens bij de Cariben?’ is een opmerking die ik de afgelopen weken al meer dan eens heb gehoord. Of althans, in die hoek. Niets is minder waar want deze eilandengroep, weliswaar wel gelegen middenin de Atlantische Oceaan, behoort ‘gewoon’ tot de Portugese Republiek. ‘Spreken ze er dan ook gewoon Portugees?!’ Ja. ‘En je kunt dus gewoon met euro’s betalen, en zo?’ Ja. Je hoeft inderdaad niet te betalen met lokale plastic dollarflappen of rond te lopen met een zak monopolie peso’s.

In de reisbranche heerst er tegenwoordig een tendens om landen die populair zijn, ‘vol’ te noemen. Maar laten we wel wezen, in de letterlijke zin van het woord kan een land niet echt ‘vol’ zijn. Oké, misschien wel als de halve wereld er spontaan heen verhuist…

Als alternatief voor Turkije (want niemand wil wachten tot daar de boekingen weer aantrekken) komen veel aanbieders met alternatieven. Maar ook deze alternatieven, Spanje voorop, raken vol, zeggen de aanbieders (trouwens, wat is Venetië dan al jaren?).

Maar goed, het regent tweede opties in bestemmingen deze zomer. Maar tot op heden heb ik de Azoren nog niet voorbij horen komen. Afgelopen week had ik het genoegen drie eilanden van deze archipel te mogen ontdekken. Wat een bijzondere bestemming. En nog voor vele reizigers onbekend gebied. Is het dan echt zo dat onbekend, onbemind maakt?

Al direct nadat ik voet aan wal zette op Pico, een van de grotere eilanden van de archipel, merkte ik de rust die over het eiland heen hing. Geen kip te bekennen, letterlijk. Louter een paar grazende koeien. Ik schrok zelfs even, toen ik na een paar uur de eerste inwoner spotte. Kijk, hier ervaar je dus nog het ware eilandleven, dacht ik bij mijzelf.

Spanje, Cuba en de Kaapverdische eilanden vol? Vooralsnog zou ik het niet zo stellen. Maar de nodige drukte is niet te ontkennen komende zomer. Ben je nog op zoek naar een mooie, rustige bestemming om aan te bieden aan je klant? Stuur ze naar de Azoren. Want geloof mij, ‘vol’ is het daar niet. (Tenzij je de koeien meetelt).

Lees in de afgelopen editie van TravMagazine een reportage over de studiereis naar de Azoren; een van de beste plekken ter wereld voor walvis spotten.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel