´Bestemming Duitsland is in topvorm´ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

´Bestemming Duitsland is in topvorm´

Door: | 8 mei, 2017

Duitsland heeft vorig jaar opnieuw een record gebroken en het magische aantal van 80 miljoen internationale overnachtingen overschreden. In totaal telde Duitsland vorig jaar 80,8 miljoen overnachtingen van buitenlandse bezoekers.

Dat stelde Petra Hedorfer, CEO van de Deutsche Zentrale für Turismus (DZT) maandag op de German Travel Market (GTM) in Nürnberg. Nederland is nog steeds verreweg de belangrijkste markt. Nederlanders waren in 2016 goed voor 11,3 miljoen overnachtingen in Duitsland. Dat is een plus van 0,7 procent.

Zwitserland is op verre afstand de tweede markt voor Duitsland, met 6,6 miljoen nachten. De VS volgt op plaats 3, met 5,7 miljoen nachten.
Met deze cijfers laat het inkomend toerisme in Duitsland voor het zevende jaar op rij groei zien. Dat begon in 2010, toen Duitsland 60 miljoen nachten van buitenlandse bezoekers telde. Voor boekjaar 2017 wordt een groei van maximaal 2 procent verwacht.
´Bezoekers komen niet alleen voor goede hotels en goede service, het gaat ook om het verhaal van de bestemming, om storytelling´, stelde Hedorfer, die vaststelde dat de bestemming Duitsland ´in topvorm´ is.

Foto: Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau in Nederland (links), met Petra Hedorfer, CEO van de Deutsche Zentrale für Turismus (DZT).

(Visited 194 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel