Bentour maakt vliegende zomerstart - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Next
event
in

58

days
Scroll naar boven

Top

Bentour maakt vliegende zomerstart

Door: | 11 januari, 2019

De Zwitserse Turkije-specialist Bentour is het boekjaar 2019 goed begonnen. De boekingen voor de zomer liggen op dit moment 81 procent hoger dan vorig jaar om dezelfde tijd, zegt CEO Deniz Ugur.

‘Er is weer veel vraag naar vakanties in Turkije. Positief is dat door alle doelgroepen wordt geboekt. Daarnaast is de gemiddelde reissom 15 procent hoger dan vorig jaar. Dat heeft natuurlijk een positief effect op de provisie die we aan reisbureaus kunnen betalen.’
Bentour is sinds een aantal jaren ook in Nederland actief en wordt vertegenwoordigd door Floow Travel. Deniz Ugur en zijn vader Kadir Ugur hadden op de Vakantiebeurs een ontmoeting met de minister voor Toerisme van Turkije, Mehmet Ersoy.
Belangrijk onderwerp van het 45 minuten durende gesprek met de minister waren de maatregelen op langere termijn die Turkije kan nemen om als vakantieland nog aantrekkelijker te worden. Naast verbeteringen in de infrastructuur kwamen optimalisatie van de kwaliteitscriteria ter sprake. Ook bij toekomstige marketingcampagnes wil Bentour nieuwe wegen inslaan en zich vooral op inhoud richten.

Mehmet Ersoy, die afgelopen zomer aantrad als minister van Toerisme, is zelf ook ondernemer in het toerisme. Hij heeft samen met zijn broer Murat in 1991 de touroperator ETS Tur opgericht. ETS Tur geldt als een van de leidende toerismebedrijven van Turkije. ‘De ervaring van de minister is goud waard’, zegt Kadir Ugur, de grondlegger van Bentour. ‘Voor het eerst, en ik heb al veel ministers zien komen en gaan, heb ik niet het gevoel dat we van voor af aan moeten beginnen.’

Foto: Mehmet Ersoy, de minister van Toerisme van Turkije, met Kadir en Deniz Ugur.

(Visited 90 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel