België versoepelt reisadvies voor Gran Canaria en Fuerteventura - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

België versoepelt reisadvies voor Gran Canaria en Fuerteventura

Door: | 14 oktober, 2020

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van België heeft het reisadvies voor de eilanden Gran Canaria en Fuerteventura versoepeld.

Het reisadvies is afgeschaald van rood (reizen wordt afgeraden) naar oranje. De Belgische definitie van oranje is:
‘Reizen is mogelijk, maar de Belgische autoriteiten adviseren een verhoogde waakzaamheid.’

Een Covid-test en een quarantaine zijn niet verplicht bij terugkeer in België’, schrijft het ministerie in een toelichting.

‘De Belgische vakantiegangers kunnen weer naar deze eilanden. Dit zou toch wel een goed voorbeeld moeten zijn voor Nederland om te volgen’, zegt Arjan Kers, general manager van TUI Nederland desgevraagd.

Hij verwijst daarbij naar cijfers die eerder deze week door het Spaanse ministerie van Volksgezondheid werden gepubliceerd, waaruit blijkt dat het aantal besmettingen op de Canarische Eilanden afneemt.

Voor La Palma geldt vanuit België een groen reisadvies. La Gomera en Tenerife staan bij onze zuiderburen op rood. El Hierro staat op oranje.

Tegelijk heeft België het reisadvies voor de Algarve (Portugal) op rood gezet. ‘Dat is jammer en precies het tegenovergestelde’, zegt Kers. ‘Gelukkig is dat voor Nederlandse reizigers niet het geval, want de Algarve is erg populair bij Nederlanders.’

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken geeft voor alle Canarische Eilanden nog steeds een oranje reisadvies (alleen noodzakelijke reizen), net als voor de rest van Spanje.
Voor Portugal geldt vanuit Nederland een geel reisadvies, waardoor Nederlanders daar gewoon op vakantie kunnen, inclusief de Algarve. Alleen voor de regio rond Lissabon geldt een oranje reisadvies. (Foto Shutterstock)

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.