België en Duitsland: reiswaarschuwing voor Noord- en Zuid-Holland - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

1 Reactie

België en Duitsland: reiswaarschuwing voor Noord- en Zuid-Holland

Door: | 16 september, 2020

België en Duitsland hebben de Nederlandse provincies Noord- en Zuid-Holland code rood gegeven vanwege het toenemend aantal corona-besmettingen.

Vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur geeft België voor de twee provincies code rood. Dat betekent dat reizen naar deze provincies verboden zijn. Belgen die meer dan 48 uur in een van deze provincies zijn geweest, moeten zich na terugkeer verplicht laten testen en verplicht twee weken in quarantaine.

Voor Noord-Brabant, Flevoland, Utrecht, Limburg, Gelderland en Groningen adviseert de Belgische overheid terugkerende Belgen zich te laten testen en in quarantaine te gaan, maar dit is niet verplicht.

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Noord- en Zuid-Holland woensdag als risicogebieden geclassificeerd. Iedereen die de afgelopen veertien dagen in een van die provincies is geweest en terugkeert naar Duitsland, moet zich laten testen. Het beleid is afhankelijk van de vraag in welke deelstaat Duitse reizigers wonen. De maatregel gaat per direct in.

Beide landen reageren hiermee op het oplopend aantal besmettingen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

  1. c.d. hoogendijk

    Ik woon in Zuid Holland, maar ik wil volgende week een dag naar Keulen. Wat zijn de consequenties?

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.