'Barcelona beste stedentrip van Europa' - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

‘Barcelona beste stedentrip van Europa’

Door: | 24 oktober, 2019

Barcelona is door Zoover uitgeroepen tot beste stedentrip bestemming 2019 van Europa en wint een Zoover Award. De Spaanse havenstad, met trekpleisters als de Sagrada Família en de Ramblas, wordt met een 8,8 bijzonder hoog gewaardeerd. Parijs (8,56) en Praag (8,49) eindigen respectievelijk op de tweede en derde plaats en grijpen daarmee net naast de felbegeerde consumentenprijs.

De prijs is overhandigd aan directeur Maria Ángeles Martínez van het Spaans bureau voor Tourisme. ‘Wij zijn erg trots dat Barcelona, een levendige stad vol geschiedenis, kunst en cultuur de Zoover Award heeft gewonnen. Iedereen is welkom om de stad te ontdekken, ervaringen op te doen en terug te keren.’

Zoover Award beste stedentrip
De Zoover Award is toegekend op basis van stedentripbeoordelingen van vakantiegangers. In de berekening zijn ruim 3.000 reviews van de afgelopen twaalf maanden op zoover.nl meegenomen. Niet alleen reviewscores over de stad, maar ook reviews over accommodaties in de stad telden mee.

Top vijf stedentrips in Europa
Naast Barcelona zijn Parijs, Praag, Berlijn en Londen de leukste stedentripbestemmingen in Europa volgens de Nederlandse vakantieganger. Opvallend is dat Valencia, die de afgelopen jaren de consumentenprijs won, dit jaar niet meer in de top vijf terug te vinden is. Daarentegen is Parijs, eerder nog op de vijfde plaats, in populariteit gestegen en heeft dit jaar de tweede plek bemachtigd.

  1. Barcelona, Spanje, 8,80
  2. Parijs, Frankrijk, 8,56
  3. Praag, Tsjechië, 8,49
  4. Berlijn, Duitsland, 8,39
  5. Londen, Engeland, 8,30

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel