Balearen verscherpen regels voor mondmaskers - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Balearen verscherpen regels voor mondmaskers

Door: | 10 juli, 2020

Na Catalonië willen ook de Balearen de verplichting tot het dragen van mondmaskers aanscherpen. De maatregel voor Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera zou maandag ingaan.

Dat melden Duitse media, waaronder Tagesschau.de. Vanaf maandag geldt de plicht om gezichtsmaskers te dragen in afgesloten openbare ruimten. Ook op straat moeten maskers worden gedragen als de kans bestaat te dicht in de buurt van andere mensen te komen. Op het strand en bij het zwembad geldt de maatregel niet. De exacte details van de maatregel staan nog niet vast. Vrijdag of zaterdag zouden meer details bekend worden.

Volgens de regionale regering van de Balearen is de nieuwe maatregel een reactie op de toenemende laksheid bij een deel van de bevolking bij het naleven van de voorzorgsmaatregelen.

Volgens Spaanse media zijn er de laatste dagen steeds meer feesten op de eilanden, vooral op Mallorca. In sommige gevallen namen meer dan honderd feestgangers deel zonder zich aan de afstandsregels te houden.

De lokale overheid spreekt dan ook van een voorzorgsmaatregel. Op de Balearen zijn naar verhouding relatief weinig coronagevallen geweest. Ook momenteel is op de Balearen geen sprake van een opvallende toename. (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel