Aruba werkt hard om reisadvies weer op geel te krijgen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Aruba werkt hard om reisadvies weer op geel te krijgen

Door: | 30 september, 2020

Aruba werkt hard om het reisadvies vanuit Nederland weer op code geel te krijgen. Dat zegt de Aruba Tourism Authority in een verklaring. ‘Op Aruba zijn enige tijd geleden de maatregelen aangescherpt om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en ervoor te zorgen dat het aantal besmettingen omlaag gaat. Inmiddels is de daling van het aantal positief geteste gevallen ingezet en hoopt het One happy island op korte termijn weer op code geel te komen.’

Vanaf het begin zijn op Aruba robuuste maatregelen getroffen om zowel potentiële als bevestigde Covid-19-gevallen op te sporen, zegt het verkeersbureau.

Aruba behoorde tot een van de beste landen ter wereld omtrent het testen per hoofd van de bevolking. Ook zijn alle inkomende reizigers aan strenge testverplichtingen onderworpen. ‘Het testbeleid is aanzienlijk strenger dan in omliggende landen en mede door het opvolgen van de richtlijnen en protocollen van de Wereldgezondheidsorganisatie zijn weinig toeristen, na een bedachtzame en gefaseerde heropening, positief getest.’

Hoewel sindsdien een lokale transmissie ten aanzien van het coronavirus heeft plaatsgevonden, hebben de maatregelen dusdanig effect dat inmiddels de daling van het aantal gevallen is ingezet.

Zo is het dragen van een mondkapje in alle openbare binnenruimtes, waaronder het openbaar vervoer, verplicht.
Bij restaurants geldt, met uitzondering van kinderen, dat maximaal vier personen uit verschillende huishoudens bij elkaar aan tafel mogen zitten. Ook moeten restaurants om 21.00 hun deuren sluiten.

Alle nachtclubs, bars en rumshops (lokale inloopkroegen) zijn tot nader order gesloten. (Live) muzikale activiteiten en andere vormen van entertainment (zowel live als met een DJ) zijn niet toegestaan.

Alle binnensportactiviteiten en contactsporten zijn geannuleerd. Sportscholen mogen alleen onder strikte voorwaarden openblijven. Alle casino’s die bij de Aruba Hotel & Tourism Association (AHATA) zijn aangesloten, blijven onder strikte voorwaarden open en opereren volledig rookvrij.
Ook is een avondklok van kracht vanaf 00.00 tot en met 5.00 uur in de ochtend.

Het ministerie van Toerisme lanceerde samen met andere partijen in het voorjaar een nieuw veiligheids- en hygiëneprogramma, onder de naam ‘Aruba Health & Happiness Code.’ Hierin zijn strikte normen op het gebied van schoonmaak en hygiëne uiteengezet. Hier moeten alle bedrijven die zich op Aruba met toerisme bezighouden aan voldoen.

Wanneer Aruba weer op code geel staat, moeten alle bezoekers die naar het eiland reizen verplicht het online immigratiekaart (Embarkation/Disembarkation card) proces voltooien om naar Aruba te kunnen reizen.

Het nieuwe ED-card proces, dat als aanvraag dient, staat sinds 26 juni 2020 online. Onderdeel van het online-invulproces is het toevoegen van een negatief PCR-testresultaat. Het testresultaat moet binnen 72-12 uur voor vertrek aan de aanvraag (ED-card) toegevoegd zijn.

Bij reizigers die geen negatief PCR-testresultaat presenteren, wordt de PCR-test alsnog bij aankomst op het vliegveld op Aruba afgenomen. De kosten voor de test zijn dan 75 dollar. In alle gevallen zijn de kosten en de verantwoordelijkheid voor rekening van de bezoeker.

Klik hier voor meer informatie omtrent het ED-card proces.

Ook is op Aruba de Aruba bezoekersverzekering geïntroduceerd. Dit is een verplichte verzekering om bezoekers tegen gemaakte medische- en niet medische kosten te verzekeren, indien men tijdens het verblijf op het eiland positief getest wordt op Covid-19. (Foto Shutterstock)

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.