ANVR vraagt reiswaarschuwing Canarische Eilanden op te heffen; met reactie BZ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

ANVR vraagt reiswaarschuwing Canarische Eilanden op te heffen; met reactie BZ

Door: | 22 oktober, 2020

De ANVR vraagt het ministerie van Buitenlandse Zaken de huidige reiswaarschuwing voor de Canarische Eilanden op te heffen, zodat vakanties naar deze populaire winterzon-bestemming weer mogelijk worden.

Dit gebeurt mede naar aanleiding van het feit dat Duitsland deze beslissing donderdag heeft genomen. In Duitsland wordt de reiswaarschuwing voor de Canarische Eilanden op zaterdag 24 oktober ingetrokken.

‘De Canarische eilanden zijn zeker voor het najaar en de winter een enorm belangrijke bestemming voor onze sector, waardoor een stukje van het winterseizoen nog enigszins gered kan worden na al 8 maanden praktisch stil te liggen. Maar ook voor reizigers is het ideaal om op minder dan 5 uur vliegen nog even heerlijk te genieten van een zonvakantie’, zegt ANVR-voorman Frank Oostdam.

De genomen maatregelen op de eilanden hebben er inmiddels voor gezorgd dat het aantal besmettingen op de Canarische al weken onder de 50 per 100.000 inwoners ligt. Om die reden heeft het Robert Koch Institut, de Duitse RIVM, de Canarische Eilanden vanaf aanstaande  zaterdag ‘open’ gezet voor het houden van vakantie.

Oostdam: ‘Wij volgen de reisadviezen van Buitenlandse Zaken op de voet, en liggen vanwege code ‘oranje’ daardoor helaas al maanden stil. Maar àls reizen naar een bestemming wél mogelijk is, dringen we er op aan om het advies af te schalen naar ‘geel’ of ‘groen’. Met alle huidige, noodzakelijke covid-maatregelen, horecabeperkingen, thuiswerken en zeer veel geannuleerde zomervakanties snakken ook consumenten naar een zonvakantie. Wij willen de minister dan ook oproepen, in navolging van Duitsland zo snel mogelijk tot een aanpassing van het reisadvies voor de Canarische Eilanden te komen.’

Reactie Buitenlandse Zaken
Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil niet vooruitlopen op een volgend advies van het RIVM, zegt een woordvoerster desgevraagd tegen TravMagazine.

‘Het RIVM komt iedere week met een advies. We kunnen niet vooruitlopen op wat er in het volgende advies staat. Uiteraard wordt als de gezondheidsrisico’s in een bepaald land of gebied afnemen, dit meegewogen in een eventuele aanpassing van het advies.

Maar het hangt van meerdere dingen af of een reisadvies wordt aangepast. Zo kijkt het RIVM ook naar het testbeleid in een land en naar de lokale maatregelen. Net als in de zomer, zullen we zodra dit kan een regio of gebied weer op geel zetten.’ (Foto Shutterstock)

Deel dit artikel