TravMagazine

ANVR na open brief maandag in gesprek met staatssecretaris Keijzer

Frank Oostdam

Deel dit artikel

De ANVR gaat maandag 12 april in gesprek met staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) over steunmaatregelen voor de reissector.

Dat gebeurt nadat de ANVR eind maart, na de laatste persconferentie van het kabinet, in een open brief aan minister Bas van ’t Wout (Economische Zaken) dringend had gevraagd om een gesprek om te bezien hoe de reisbranche de komende maanden kan worden ondersteund.
Vanuit EZ volgde daarop een uitnodiging om op 12 april met staatssecretaris Keijzer aan tafel te schuiven.

In de brief had de ANVR nogmaals benadrukt dat steun voor de reissector noodzakelijk is nu de reisbeperkingen weer met een maand waren verlengd tot half mei en er nog steeds geen perspectief werd gegeven op de zomervakantie, anders dan ‘goede hoop’.

Onder de punten die volgens ANVR-voorman Frank Oostdam absoluut nodig zijn, vallen het doortrekken van de NOW- en TVL-regelingen tot eind 2021, met een hoger percentage van 100 procent.

‘Dat doorzetten van de steun is gewoon noodzakelijk. Er is op de persconferenties vaak gezegd dat het kabinet oog heeft voor zwaar getroffen sectoren, maar het is nu tijd voor tastbare resultaten. In deze fase van de crisis kun je niet volstaan met generieke steun voor de zwaar getroffen sectoren als de reisbranche, helemaal niet als er tot half mei niet gereisd mag worden en er nog geen perspectief voor de zomer is.’

Op de wensenlijst staat ook het onderwerp van de eigen opgang die ondernemers moeten hebben om aanspraak te kunnen maken op de TVL-regeling. Bij de steun geldt de voorwaarde dat een bedrijf een ander adres heeft dan een privéadres of dat sprake is van een andere toegang, terwijl veel kleinere bedrijven/ondernemers vanuit huis werken. Hierdoor lopen veel kleinere ondernemers de tegemoetkoming vaste lasten mis.
Naast Oostdam (ANVR) schuift ook SGR-directeur Erik Jan Reuver aan. Het is nog niet bekend of het gesprek in Den Haag of digitaal plaatsvindt. (Foto Nils van Houts/TravMagazine).


Deel dit artikel
Exit mobile version